NEWS

19.12.2016

Prezentujemy skład PINO GARDEN!

olafstr
OLAF ADAMCZYK, ur. 1991 Kucharz w Restauracji PINO Garden.

Gdyby wskazywać archetyp idealnego kumpla, to Olaf Adamczyk zdaje się być jego idealnym odzwierciedleniem. Mocny w posturze i mocny w wypowiedzi, przeklnie siarczyście gdy mu się coś nie spodoba, po czym, po krótkiej chwili płynnie przechodzi do bardziej wysublimowanej dyskusji o walorach francuskiej kuchni. Silnie w Olafie tkwią korzenie rodzinne. Ton głosu staje się łagodniejszy, gdy mówi o Częstochowie, rodzicach i dziadku, który powtarzał: gdy zaczynasz gwizdać przy pracy, to znaczy że to jest właśnie ta praca. I ponoć Olaf gwiżdże, gdy gotuje Gościom Restauracji PINO Garden. Był w Danii na studiach gastronomicznych, po powrocie przeniósł się z dziewczyną do Krakowa i w czerwcu 2016 r. rozpoczął pracę w Gardenie. Mówi, że uwielbia tą pracę, że gotuje od dziecka, i że bardzo ceni sobie wyjątkowo dobre relacje koleżeńskie jakie w Gardenie panują. Ulubiona kuchnia? Kuchnia południowej Europy  (przepada za makaronami). Ulubieni kucharze? Gordon Ramsey, Michelle Roux, Karol Okrasa i Marc Pierre White.

PORADA od OLAFA: gdy kupujesz zieleninę np. bazylię, pietruszkę, koperek (itp.) i chcesz aby była ona świeża nawet do tygodnia czasu, to wymyj ją w zimnej wodzie a następnie owiń w zwykłym ręczniku papierowym i wsadź do lodówki. Wytrzyma w doskonałym stanie znacznie dłużej!