NEWS

27.04.2017

Perfect Food & Lovely People


Istnieje takie określenie jak „młody wilk” i to określenie najlepiej obrazuje postać Pawła Gawędy. Młody wilk jest zadziorny, chodzi swoimi ścieżkami, ale powoli, stopniowo zaczyna dominować nad coraz to większą połacią terytorium. Młody wilk jest ambitny i depcze po piętach Przywódcy stada (co Przywódcę, nomen omen, niezmiernie cieszy).Urodzony w 1991 r. Paweł swoją karierę w gastronomii zaczął wraz z przystąpieniem progu Technikum Gastronomicznego w Krakowie. Zauważony przez kadrę nauczycielską bardzo szybko zostaje wytypowany do reprezentowania naszego kraju na Międzynarodowych Targach Gastronomicznych w Lyonie. Dyplom Technika Kucharza uzyskuje w wieku 19 lat. Paweł mówi, że zawsze „miał plan na siebie” i dążył do niego małymi kroczkami. Doświadczenie zdobywał w restauracjach włoskich i polskich, równocześnie współprowadząc firmę cateringową obsługującą duże, eleganckie przyjęcia. W sierpniu 2015 r. Paweł pojawia się na Szczepańskiej 4 i tutaj już Krzysztof Salawa wie co z nim dalej robić. Przekierowany do Restauracji PINO Garden od startu zostaje Sous Chefem, by po kilku miesiącach stać się prawą ręką Przywódcy stada na stanowisku Executive Sous Chef. Zapytany o wzór do naśladowania, Paweł wskazuje na Michelu Roux.

Prywatnie Młody Wilk poświęca czas malutkiemu Antosiowi i swojej Lubej, Paulinie.